top of page

At bo i Egebjerg og omegn er en enestående mulighed for at være del af et levende fællesskab i et område i rivende udvikling. Her er et rigt foreningsliv, en fagligt velfunderet folkeskole med klar profil på udeundervisning, storslået natur med et væld af seværdigheder.


Egebjerg og omegns bylaug arbejder målrettet på at skabe arbejdspladser i lokalområdet. Det har blandt meget andet fostret Egebjerg Landsbyvirksomhed, der på andelsbaseret basis allerede har skabt flere initiativer. Sammen med Odsherred kommune er virksomheden igang med at omskabe vores tidligere børnehave – der nu har til huse på Egebjerg skole – til iværksætterhus. Her er det tanken at denne smukke bygning skal danne rammen om en række arbejdspladser, for eksempel inden for IT-området. 

Ligeledes bliver vores skønne natur med skov og strand inden for nær rækkevidde brugt til basis for indtjenings-muligheder. Turismerelaterede erhverv er også sat i søen.


Børnefamilier kan ved at bosætte sig i Egebjerg og omegn give de kære små en unik mulighed for at være del af et tæt netværk med mange kammerater og voksne der kender og vil hinanden.


Samtidig er området med den nyåbnede motortrafikvej kun en times kørsel fra København og i Egebjergområdet kan man købe bolig til priser der giver frihed og luft i økonomien. Faktisk kan man få alt det København kan tilbyde – og endda mere til. Vi har Odsherred teater beliggende i meget smukke omgivelser. Vi har Vig Bio, en biograf drevet af frivillige og med adskillige danmarks-premierer i løbet af året. Vi har en kommune der tager mange initiativer, også på det kulturelle område. Vi har Pakhuset i Nykøbing som arrangerer koncerter året igennem. Kun 20 km fra Egebjerg ligger Holbæk, en by med mange indkøbs-muligheder og kulturelle tilbud.


I Odsherred er lyset specielt. Ligesom Skagen. Derfor har mange kunstnere valgt at bosætte sig i området og det skaber også et helt særegent miljø. Kunstnernes forskellige produkter kan hvert år ses på det meget velbesøgte Ovnhus-marked i Nykøbing.


Også fødevarer er et kapitel for sig i Odsherred. Utallige fødevareproducenter eksisterer og nye initiativer skyder hele tiden frem. I Egebjerg landsbyvirksomhed satses der også på at skabe arbejdspladser i dette regi, for eksempel er Madværk-stedet et initiativ der udvikler tilberedelse af mad i naturen.
 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores fantastiske område og håber du bliver vores nye nabo! 

 

Vi har afholdt to tilflytterdage i foråret 2014 - se indslag fra TV2-øst her på siden. Vi også afholdt d. 21. maj 2016, hvor der også er markedsdag og cirkus på skolen.

Flyt til Egebjerghalvøen

 

Hvor ligger Egebjerg
  • Facebook App Icon
Foto: Peter Bork Hansen (de fleste)
bottom of page