top of page
ALLE_SKOLE_logo_CMYK - 600x245px.png

Skole og børnehave

Egebjerg skole og børnehave er et samlings-punkt for lokalsamfundet. Et trygt sted, hvor børn og voksne kender hinanden. Bygningerne rummer også SFO, juniorklub, idrætsklub og demokratek. Afd. Egebjerg er den grønne del af Odden-Nyøbing-Egebjerg Skole.

 

Skolen satser både på at være teknologisk i front og samtidig have fingrene i jorden. Det gøres blandt andet ved at satse på udeskole via mobil udeskolevogn, shelterplads og natur-legeplads samt brug af den fantastiske natur, der præger området. Skoleafdelingen har ansat en naturvejleder og er udvalgt af undervisnings- og miljøministeriet, som en af de 15 skoler landet over, der er demostrationsskole for udeskole-tænkningen og har været en del af et forskningsarbejde om dette med Københavns Universitet. Faglighed og trivsel går hånd i hånd og er centralt for et afvekslende skoleliv.

 

Børnehaven, som er en selvstændig del af skolen, og satser som resten af institutionen på udeliv og har en flere omgange lavet naturfaglige forløb, hvor børnehavebørnene også møder skolens lærere. Kreativiteten i både leg, historier og billedkunst er også et vigtigt fokuspunkt for pædagogerne i børnehaven.

SFO og juniorklub har været frontløbere i forhold til friluftslivet. Der har gennem en årrække været arbejdet med mad på bål og rollespil.

Dagplejen

Dagplejen i Egebjerg handler om omsorg og nærvær. Det sker hos de 4 vellidte dagplejere, der har op til 5 børn i alderen fra 0 - 3 år. Pasningen sker i eget hjem, men de mødes samlet en gang ugenligt.

bottom of page