top of page

Bedre bredbånd på Egebjerghalvøen

18. oktober 2018

Det lykkedes for Egebjerghalvøen

Det lykkedes for bredbåndgruppen på Egebjerghalvøen at tromme de nødvendige tilmeldinger sammen. For få dage siden var der 292 tilmeldte, men i dag er tallet 317 - fem flere end de nødvendige 312 for at få gennemført projektet.

Se sn.dk/odsherred den 18. oktober 2018

 

 

 

 

Annonce i Ugeavisen Odsherred, onsdag den 17. oktober 2018

17. oktober 2018

Fiberbussen kommer til Egebjerg igen

BREDBÅND: Slutspurten går nu ind for fibernet på Egebjerghalvøen og der er deadline 22. oktober. 

Se Ugeavisen Odsherred 17. oktober 2018

15. oktober 2018

Fiberbussen kommer til Egebjerg igen

Slutspurten går nu ind for fibernet på Egebjerghalvøen. Der er deadline 22. oktober. Hvis du stadig ikke har besluttet dig, så kom og få svar på dine spørgsmål, når fiber-bussen igen kommer forbi Dagli’Brugsen i Egebjerg. Det sker torsdag den 18. oktober mellem 14 og 17.

Se pressemeddelelse 15. oktober 2018

3. oktober 2018

Milliarder til bedre internet

Se TVØst's nyhedsudsendelse 3. oktober, kl. 19.30 her
 
3. oktober 2018

Lokale kæmper for bedre bredbånd: - Får vi ikke bredbånd, bliver vi et digitalt uland

Lars Christensen fra Hølkerup kæmper for bedre internet. Det nærmer sig nu, hvor SEAS-NVE giver 3,4 milliarder kroner til bedre internet i regionen. 

Læse mere på www.tveast.dk/artikel/faar-vi-ikke-bredbaand-bliver-vi-et-digitalt-uland

19. september 2018

Fibia-bussen holder ved Dagli'Brugsen i Egebjerg

Vil du ha' fremtidens internet til Egebjerghalvøen? Første skridt er at samle tilmeldinger. Hvis interessen er tilstrækkelig stor, så udruller Fibia fibernettet. 

Fibia-bussen holder ved Dagli'Brugsen i Egebjerg fredag den 21. september mellem 15 og 18. Kom og hør mere om fibernettet og se alle Dagli'Brugsens tilbud.

Se Dagli'Brugsens annonce i Ugeavisen Odsherred 19. september 2018

19. september 2018

Fibernet på vej til Egebjerghalvøen

BREDBÅND: Tilmeldingerne til fiberbredbånd på Egebjerghalvøen er oppe på ca. halvdelen. Sidste frist er 22. oktober.

Se artiklen i Ugeavisen Odsherred 19. september 2018

20. august 2018

Nu kan du tilmelde dig fibernet

Fibias hjemmeside for Egebjerghalvøen er nu åben. Her kan du se, hvad Fibia tilbyder fastboende og sommerhusejere. Og du kan tilmelde dig lynhurtigt fibernet. Der er deadline for tilmelding mandag den 22. oktober 2018. 40 procent af de 780 husstande i projektet svarende til 312 skal tilmelde sig, for at projektet skal blive til noget.

Se mere på www.fibia.dk/egebjerghalvøen

 

13. august 2018

Borgermøde tirsdag den 21. august i forsamlingshuset

Hvad ligger der i Fibias tilbud om lynhurtigt fibernet til Egebjerghalvøen? Hvem omfatter tilbuddet? Og hvad kan jeg selv gøre for at hjælpe projektet i mål? Det og meget mere kan du få svar på ved et borgermøde i Egebjerg Kultur- og Forsamlingshus tirsdag den 21. august 2018, klokken 19 til 21. 

13. august 2018

Egebjerghalvøen åbner for tilmelding til fibernet

Fra mandag den 20. august kan omkring 800 beboere, sommerhusejere og virksomheder på Egebjerghalvøen, som stadig har dårlig bredbåndsforbindelse, tilmelde sig lynhurtigt fibernet fra Fibia. Der er deadline for tilmelding den 22. oktober, og her skal 40 procent af de omkring 800 have meldt sig. Kom til borgermøde i Egebjerg Kultur- og Forsamlingshus tirsdag den 21. august klokken 19, hvor du kan få svar på dine spørgsmål og høre, hvad du selv kan gøre for at hjælpe projektet i mål.

Læs pressemeddelelse med kort 13. august 2018

25. juli 2018

Glæde over nyt bredbåndstilbud

Det der lignede en gevaldig skuffelse for beboerne på Egebjerghalvøen, er nu vendt til stor glæde hos initiativgruppen. Nye forhandlinger med Fibia har skaffet et tilbud om bredbånd til hele halvøen.

Læs artikel i Nordvestnyt, 25. juli 2018

25. juli 2018

Bredbånd til hele halvøen

- Det er en bedre løsning, end vi kunne drømme om, fortæller formand for Egebjerg Bylaug Lena Faurschou til Nordvestnyt. 

Læs artikel på sn.dk/odsherred, 25. juli 2018

 

 

25. juli 2018

Alligevel fibernet til Egebjerghalvøen

Fibia og borgergruppen Bedre bredbånd på Egebjerghalvøen har indgået ny aftale.

Læs artikel i Ugeavisen Odsherred, 25. juli 2018, s 22

23. juli 2018

Ny aftale med Fibia om lynhurtigt fibernet til Egebjerghalvøen

Nu kan det snart være slut med langsomt bredbånd på Egebjerghalvøen. En ny aftale med Fibia P/S betyder, at hvis blot 40 procent af husstandene og virksomhederne siger ja til en lynhurtig fiberforbindelse, vil Fibia tilbyde alle beboere, sommerhusejere og virksomheder den hurtige fiberforbindelse. Det er resultatet af en ny aftale mellem Fibia og borgergruppen Bedre bredbånd på Egebjerghalvøen.

 

Læs den fælles pressemeddelelse fra Fibia og projektgruppen Bedre bredbånd til Egebjerghalvøen

 

23. juli 2018

Få besked om projektstart og deadline for tilmelding

Datoen for projektstart og deadline for tilmelding til fibernet på Egebjerghalvøen vil blive offentliggjort her på egebjergonline.com/bedre-internet og på Facebookgruppen ”Egebjerg – i Odsherred”. Tilmelding vil herefter kunne ske på hjemmesiden www.fibia.dk/egebjerghalvoen

 

Du kan sende en mail til bedre.bredbaand@gmail.com. Så sender vi besked, når der er åbent for tilmelding.

 

15. juni 2018

Åbent brev fra ildsjæle

Ildsjælene fra Egebjerg-halvøen sender et åbent brev om den måde, de mener, Fibia har behandlet dem og deres projekter.

Læs den første af to artikler i Nordvestnyt 15/6-18

11. juni 2018

Åbent brev til Fibia og Energi-, Forsynings- og Klimaministeren

På baggrund af Fibias tilbagetrækning af tilsagn om at starte fibernetprojekter op i Englandshuse og Abildøre-Frostrup og efterfølgende henvisning til at søge om støtte til de samme projekter via regeringens bredbåndspulje stilles spørgsmålet til Fibia: Hvor er jeres anstændighed i forhold til kunderelationen og meningen med statsstøtte? Og Energi-, Forsynings- og Klimaministeren stilles spørgsmålet: Var det virkelig det, der var meningen med regeringens bredbåndspulje?

 

Se Åbent brev 11/6-18.

6. juni 2018

Ambassadørmøde

Onsdag den 6. juni afholdt projektgruppen et borgermøde for alle, som var interesserede i at få bedre bredbånd til Egebjerghalvøen. På mødet deltog også en repræsentant fra Fibia og en journalist fra Nordvestnyt.

Formålet med mødet var at organisere de fremmødte til at blive gode ambassadører for i første omgang to fibernetprojekter, som Fibia forud for mødet havde givet et mundtligt tilsagn om af starte op i Englandshuse og Abildøre-Frostrup.

Men Fibias repræsentant trak på mødet - til stor overraskelse for projektgruppen - tilsagnet om de to nye projekter tilbage. Begrundelsen var angiveligt, at Fibia havde for mange projekter, og vi blev henvist til at søge regeringens bredbåndspulje i stedet for.

Læs mere om ambassadørmødet: Referat 6/6-18 og Præsentation 6/6-18 samt artikel i Nordvestnyt 7/6-18.

9. maj 2018

Bedre bredbånd til hele Egebjerghalvøen

Det skal være slut med langsomt internet og at streaming af film hakkes i småstykker. Vi er en projektgruppe i Egebjerg, som har sat sig for at skaffe bedre bredbånd til flest mulige beboere, sommerhusejere og virksomheder på hele Egebjerghalvøen.

Vi har taget kontakt til forskellige udbydere af bredbånd og sammen med dem vil de prøve at få sat nye bredbåndsprojekter i gang.

 

Borgergruppen vil gerne have kontakt med alle interesserede, og opfordrer alle utålmodige internetbrugere på Egebjerghalvøen til at skrive til egebjergbylaug@gmail.com

Læs mere om projekt Bedre bredbånd på Egebjerghalvøen Ugeavisen Odsherred 9/5-18.

13. april 2018

Første projekt i Unnerud og Bøsserup er i hus

187 husstande og sommerhuse i Unnerud og Bøsserup fik i begyndelsen af året tilbudt fibernet fra Fibia A/S. Omkring 1. april var måltallet på 70 nået, og den 13. april modtog de 77 tilmeldte beboere og sommerhusejere i Unnerud og Bøsserup en ordrebekræftelse fra Fibia A/S som tegn på, at de i løbet af efteråret kan forvente at få indført fibernet i deres huse. Hvis man endnu ikke har tilmeldt sig, kan det stadig nås på Fibias hjemmeside fibia.dk/bøsserup.   

23. januar 2018

Første borgermøde om bedre bredbånd

Den 23. januar 2018 blev det første borgermøde om bedre bredbånd på Egebjerghalvøen afholdt. På dette møde blev der nedsat en projektgruppe, der som en del af Egebjergprojektet skulle gennemføre et projekt, der skulle skaffe bedre bredbånd til borgere, landliggere og virksomheder på halvøen.

Læs referaterne af projektgruppens møder under PROJEKTMØDER.

Kontakt til projektgruppen Bedre bredbånd til Egebjerghalvøen

Lena Faurschou, formand for Egebjerg Bylaug

egebjergbylaug@gmail.com

53 87 87 47

Siden senest redigeret 25. oktober 2018 af Thomas Knygberg

thomas.knygberg@outlook.dk 

MEDIEOMTALE
AMBASSADØRMØDER
Referat 21/8-18
PROJEKTMØDER
ADRESSELISTER OG KORT *)
*) Skal tages med forbehold
Tillykke! Der kommer fibernet til Egebjerghalvøen
Fibia meddeler, at de mandag 22. oktober ved midnat havde fået 363 tilmeldinger. Det er 51 flere end måltallet på 312. Ud af det samlede antal husstande på 780 har altså 46,5 procent tilmeldt sig fibernet.
Se mere på www.fibia.dk/egebjerghalvøen
Kontakt til Projekt Bedre bredbånd til Egebjerghalvøen: Formand for Egebjerg Bylaug Lena Faurschou på egebjergbylaug@gmail.com eller 53 87 87 47.
fiberbussen i egebjerg.jpg
bottom of page